Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye’de Bankalar Arasındaki Faiz Rekabeti Yükseliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizindeki artışın ardından, bankalar arasında likidite yönetimi belirleyici hale geldi. Bu durum, bankaları müşteri kazanımı ve fon toplamak için rekabete yönlendirirken, mevduat faizlerinde de yükseliş yaşandı.

Haftanın başında %50’lik faiz oranı yalnızca bir bankada görülürken, hafta sonuna gelindiğinde birden fazla banka standart olarak %52’ye kadar faiz oranlarını yükseltti.

HANGİ BANKA NE KADAR FAİZ SUNUYOR?

25 Nisan Cuma günü itibarıyla bankaların sunduğu yüksek faizli mevduat hesapları şu şekilde:

  • Anadolubank – Renkli Hesap: %52
  • TEB – Marifetli Hesap: %50
  • Alternatif Bank – VOV Hesap: %50
  • HSBC – Modern Hesap: %50
  • Denizbank – Kaptan Hesap: %49,50
  • Fibabanka – Kiraz Hesap: %49,00
  • Odeabank – Oksijen Hesap: %49,00

Yukarıdaki faiz oranları genellikle 32 günlük vadeli mevduatlar için geçerli olup, kampanya koşullarına ve müşteri segmentine göre farklılık gösterebilir.

250 BİN TL, 500 BİN TL VE 1 MİLYON TL İÇİN KAZANÇLAR

Yatırımcıların tercih ettiği mevduat hesapları her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bankaların faiz oranlarını arttırmasıyla birlikte, mevduat hesaplarındaki getiri de artıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışına ayak uyduran bankalar, mevduat faizlerini %52’ye kadar yükseltti.

EN YÜKSEK FAİZ ORANLARIYLA 32 GÜNLÜK VADEDE NET KAZANÇLAR

  • -250 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 9.688 TL
  • -500 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 19.375 TL
  • -1 Milyon TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 38.750 TL

Bu hesaplamalarda stopaj (vergi) kesintisi dikkate alınmış olup, bankalar faiz oranlarını brüt olarak sunsa da net getiri gerçek kazancı yansıtır.

UZMANLARDAN UYARILAR

Bankacılık uzmanları, yüksek faiz oranlarının genellikle kampanyalı ürünler kapsamında sunulduğunu belirtiyor. Yeni müşteriler veya belirli fonları getiren kişilere özel avantajlar sağlanabildiğini, bazı bankaların ise yüksek faizli hesaplar için belirli bir bakiyeyi vadesiz hesapta tutma şartı koyduğunu vurguluyor.

FAİZ ARTIŞINDAN NASIL YARARLANILIR?

TCMB’nin faiz artırımının ardından yükselen mevduat faizleri, TL birikimlerini değerlendirmek isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor. Ancak yatırımcıların, faiz oranlarının yanı sıra kampanya koşullarını, stopaj oranlarını ve vadesiz hesap şartlarını dikkatlice incelemesi önem taşıyor.

Related Posts

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Beyaz Saray rüzgârı Bitcoin’i uçurdu

Ticaret anlaşmasına dair olumlu sinyaller, kripto paralara da ivme kazandırdı. ABD-Çin ve Güney Kore temaslarından gelen haberlerle artan risk iştahı, Bitcoin’i yeniden yukarı taşıdı.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir