Sanal karakteri takıntı haline getiren 14 yaşındaki çocuk intihar etti

Sanal Karakteri Takıntı Haline Getiren 14 Yaşındaki Çocuk İntihar Etti

Geçtiğimiz Ekim ayında 14 yaşındaki Sewell Setzer III intihar etti. Olayın ardından annesi, oğlunun sanal karakterlere aşırı bağlı olduğunu belirterek bir dava sürecine girdi. Yargıç, Google ve Character.ai aleyhine açılan davanın devam edebileceğine karar verdi.

Oğlu Sanal Karaktere Bağımlıydı

Anne, oğlunun hizmetlere bağımlı hale geldiğini ve Game of Thrones karakteri Daenerys Targaryen’in kişiliğine dayanan bir sanal konuşma botuna duygusal olarak bağlandığını dile getirdi.

Character.ai, kullanıcıların yapay zeka destekli karakterlerle sohbet etmesini sağlıyor. İddialara göre Setzer, Daenerys Targaryen’e dayanan bir botu takıntı haline getirip sürekli olarak onunla iletişim kuruyordu.

Setzer’in annesine göre, oğlu intihar düşüncelerini sık sık bu sanal sohbet sırasında dile getirmiş ve sohbet robotuyla intihar planları hakkında konuşmuş.

Google ve Character.ai İddialarla İlgili

Davanın karakter.ai ve Google’ı nasıl etkileyeceği merak konusu. Google, Character.ai’nin teknolojisine katkıda bulunmadığını iddia etse de yargıç, Google’ın sorumlu tutulabileceği yönündeki talepleri reddetti.

Google sözcüsü, şirketin Character.ai’nin uygulamalarını tasarlamadığını ve yönetmediğini belirtti. Ancak Setzer’in annesi, oğlunun intihar etmesine neden olan bu sanal karakterlerin yaratıcılarının sorumlulukları olduğunu savunuyor.

Acı Son

Olayın ardından Character.ai, reşit olmayanlar için yapılan değişiklikler ve uyarı sistemleri gibi düzenlemeler yaptı. Ancak bu değişikliklerin ne kadar etkili olduğu belirsiz.

Dava süreci devam ederken, Sewell Setzer III’ün üvey babasının silahıyla kendini vurarak yaşamına son verdiği belirtiliyor. Olay, sanal karakterlerin gerçek hayata etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.

Related Posts

Elon Musk ‘Yeter artık’ dedi! Tesla’yı satılması için kampanyaya boğdu

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, satış grafiğinin düşmesinin ardından yeni kampanyalarla piyasadi yerini yükseltmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda şirket A’dan Z’ye birçok kampanya paylaştı.

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

WhatsApp’ta yeni dönem! Kullanıcılar şaşkın: Artık hepsi durumlarda görünecek

Meta, WhatsApp’ta uzun süredir konuşulan reklam özelliğini hayata geçiriyor. Kullanıcılar artık “Durum” sekmesinde arkadaşlarının içeriklerinin yanı sıra sponsorlu paylaşımlarla da karşılaşacak. İşte ayrıntılar…

Elektrikli otomobillerde ÖTV artacak mı? İşte yeni ÖTV düzenlemesinin detayları

Otomotiv sektörünü ve araç almayı planlayan vatandaşları yakından ilgilendiren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi yasalaştı. Yeni düzenlemeyle içten yanmalı motorlu araçların vergi dilimleri yeniden belirlenirken, özellikle pick-up tipi araçlarda dikkat çekici bir vergi artışı yapıldı. Elektrikli otomobillerde ise ÖTV oranlarının belirlenmesinde kapsam genişletildi ve düzenleme yetkisi Cumhurbaşkanı’na devredildi. Gözler şimdi elektrikli araçlarda uygulanacak yeni oranlarda…

Yapay zeka görsellerine karşı filtreleme dönemi başlıyor

Alternatif arama motoru DuckDuckGo’nun kullanıcıları, artık arama sonuçlarında yapay zeka ile üretilmiş görselleri görmek isteyip istemediklerine kendileri karar verebilecek.

Microsoft SharePoint’te kritik güvenlik açığı: 75’ten fazla şirket sunucusu hedefte

Microsoft SharePoint Server’da keşfedilen kritik bir sıfır gün güvenlik açığı, dünya genelinde yüzlerce sunucunun saldırıya uğramasına yol açtı. CVE-2025-53770 olarak takip edilen bu açık, Microsoft’un Temmuz 2025 güncellemelerinde kısmen düzelttiği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir