Tadına Doyamayacağınız Karpuz Kabuğundan Reçel Tarifi

Sıcak yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi birçok kişinin severek tükettiği karpuzun sulu kırmızı kısmı sevilerek yenilse de, çoğu insan karpuzun dışındaki sert kabuğun lezzetli bir reçel için kullanılabileceğini bilmiyor. Hem karpuz kabuğunu atmayıp değerlendirmek hem de leziz bir reçel yapmak istiyorsanız, karpuz kabuğu reçeli tam size göre bir tercih olacaktır.

Karpuz kabuğunun faydaları

Karpuz kabuğu reçeline geçmeden önce karpuz kabuklarının şaşırtan faydalarına hep birlikte bakalım. Karpuz kabukları, çoğu kişinin kırmızı sulu yerini yedikten sonra attığı meyvenin sert ve dış kısmıdır. Bu kabuklar besin açısından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Harika bir B ve C vitamini kaynağı olan karpuz kabukları, genel sağlığı destekleyen antioksidanlar ve amino asitler içerir. Bilinmeyen bir sürü faydası olan karpuz kabuklarını atmak yerine onların faydalarından yararlanabilmek için reçel yaparak değerlendirebilirsiniz.

Karpuz kabuğu reçeli malzemeleri

Karpuz kabuğu reçeli yapmak için aşağıdaki malzemeleri kullanın:

  • Karpuz kabukları

  • Şeker

  • Limon suyu

  • Su

  • Pektin (İsteğe bağlı)

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

  • Karpuz kabuklarını iyice temizleyerek başlayın. Ardından, pişirme ve yeme sırasında daha kolay bir forma dönüştürmek için kabukları küçük küçük dilimleyin.

  • Büyük bir tencerede küçülttüğünüz karpuz kabuklarını, şekeri, suyu ve limon suyunu birleştirin. Limon suyu reçele keskin bir tat katar ve doğal jelleşmesine yardımcı olur. Daha koyu bir kıvam tercih ediyorsanız pektin ekleyebilirsiniz.

  • Orta ateşteki tencereye hazırladığınız karışımı koyun ve karpuz kabukları yumuşayıp rengi hafif şeffaf hale gelene kadar kaynatın. Dibine yapışmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

  • Dokunulduğu zaman sertleşmiş ve istenilen kıvamı aldıysa tencerenin altını kapatın. 

  • Reçel hazır olunca, temiz kavanozlarınıza üstte biraz boşluk bırakarak koyun. Kavanozların ağzını hava girmemesi için sıkıca kapatın ve üzerlerine su tutabilirsiniz.

  • Birkaç gün reçelinizi dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir