Yayla yollarında karla mücadele sürüyor

Akılbaba ve Ağaçbaşı Yaylalarında Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor

Giresun’un Güce ilçesine bağlı Akılbaba ve Ağaçbaşı yaylalarında, bir metreyi aşan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler, ulaşımın kesintisiz olması için büyük çaba gösteriyor.

Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Bu yıl bölgede kar yağışının oldukça yoğun geçtiği ve hala etkilerinin devam ettiği belirtildi. Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışının devam ettiği ifade edildi. Yaklaşan haftalarda yaylacıların küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara göç etmeye başlayacağı dile getirilerek, yaylacıların mağduriyet yaşamaması için oba yollarının ulaşılabilir olması için çalışmaların sürdüğü açıklandı. Bu kapsamda Akılbaba ve Ağaçbaşı yaylalarında kar temizleme çalışmalarının devam ettiği ve ekiplerin bir metreyi aşan karla mücadele ettikleri belirtildi. Ekiplerin, kısa süre içinde tüm yaylalara ulaşılabilir hale getirileceği vurgulandı.

Related Posts

Samsun’da uyuşturucuya dört gözaltı

Samsun’un üç ilçesinde uyuşturucu operasyonu yapıldı. Operasyonda dört şüpheli gözaltına alındı.

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa için fırtına uyarı verildi.

Arı kovanlarının bulunduğu depo alev aldı

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde arı kovanlarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Yangında kovanlar zarar gördü.

Denizde korku dolu anlar: Tekne bir anda alabora oldu

Antalya’da denizde bir tekne alabora oldu. Teknedeki 4 kişi, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

İYİ Parti’li Çömez: ‘Selefi cihatçı Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildi’

İYİ Parti’li Turhan Çömez, Suriye merkezli selefi cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Essam Bouidani’ye Türk vatandaşlığı verildiğini öne sürdü.

İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Deprem, İstanbul’un en önemli gündemi olmasına rağmen kentsel dönüşümde bir türlü istenen mesafe alınamadı. 6,2 büyüklüğündeki deprem, bu sorunu bir kez daha gündeme taşıdı. En az 1,5 milyon riskli binanın olduğu da dikkate alınınca vakit kaybedilmemesi hayati önemde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir